Air 50g 150m

01 krémová
80 ks    01 krémová
Air
5,30 €
S DPH
Množstvo
Skladom

Zloženie: 70% alpaka, 23% polyamid, 7% vlna

Hmotnosť: 50g

Návin: 150m

Ihlice/háčik: 5mm

Skúška očiek: 17 očiek x 22 riadkov v 10x10cm

Hrúbka priadze: Aran / Worsted

Inšpirujte sa hotovými výrobkami na Ravelry.

Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN.

Popis

Jemná a nadýchaná, ľahšia ako vzduch - názov “vzduch” je však úplne výstižný. Obláčiková zmes huňatej alpaky a strapatej merino vlny sa už sama o sebe pýta, aby ste sa do nej zababušili a pili pritom teplý čaj. Je jemná k pokožke a dokonale vás zahreje v jeseni či zime. Priadza je akoby fúknutá do dutinky z polyamidu a neskladá sa zo stočených vlákien - preto sa vám ani nemôže stať, že ihlicou omylom vpichnete do priadze a rozdelíte ju.

 

Alpaka

Materiál nazývaný alpaka sa získava z lamy alpaky žijúcej v Južnej Amerike. Až 99% žije na vysočinách v Peru, Chile a Bolívie. Žijú 4000 m.n.m, kde sú veľmi studené zimy a veľmi horúce letá. Podobne ako u vlny, aj ich kožuch funguje ako termoregulátor. Neprepúšťa zimu a vlhkosť k pokožke a je pod ňou teplo a sucho, a v lete zase naopak neprepúšťa teplo a odvádza pot. Úplet z alpaky je priedušný, pokožka pod ním dýcha. Ak sa stretnete s názvom Baby Alpaca, znamená to, že je to prvý krát ostrihaná srsť mláďaťa lamy a tento materiál je zväčša omnoho jemnejší ako z dospelej. Vlákna majú menej šupiniek ako v ovčej vlne a neobsahuje lanolín. Z alpák dokážeme získať až 23 prirodzených odtieňov - od čokoládovej hnedej až po slonovinovo bielu a da sa ľahko farbiť. 

 

Polyamid

Je syntetické vlákno vyrobené z ropy a existuje viacero druhov. Polyamid sám o sebe má vysokú odolnosť voči poškodeniu, ľahko sa udržiava - perie a suší a dá sa ľahko zafarbiť aj farbivami, ktoré sa používajú na prírodné materiály živočíšneho pôvodu. Polyamid nespôsobuje alergické reakcie (skôr to môže byť reakcia na použité farbivá a iné chemické úpravy).

V tejto priadzi sa nachádza polyamid najmä kvôli tomu, aby si materiál udržal svoju pevnosť, a aby vám jednotlivé vlákna nevypadávali a nerozpadol sa samotný hotový výrobok pri praní.

 

Merino vlna

Samotná merino vlna je menej pichľavá a jemnejšia k pokožke než klasická vlna, môžete ju nosiť priamo na tele. Jemnosť vlny je definovaná mikrónom každého malinkého vlákna v priadzi. Jeden mikrón sa rovná jednej milióntine metra - merino vlna má vo všeobecnosti menej než 22 mikrónov. Pre porovnanie - priemerný ľudský vlas má 50 - 100 mikrónov. V lete chladí a v zime hreje - oblečenie z vlny si môžete zobrať na hory alebo len tak na doma či do práce. Vlákna vlny majú totižto skvelú termoregulačnú schpnosť - keď je teplo, vlhkosť absorbujú a odvádzajú ju von a keď je zima, vlhkosť sa kondenzuje a spôsobuje príjemný pocit tepla.

Merino vlna patrí medzi udržateľné materiály - je obnoviteľná, ovce sa strihajú 1 až 2x ročne a môžu produkovať vlnu celý život. Keďže ide o prírodný materiál, je 100% rozložiteľný - rozloží sa bezo zvyšku. A zároveň je to aj materiál plne recyklovateľný - existujú fabriky, ktoré dokážu vlnu opätovne spracovať na novú priadzu a vyrobiť z nej oblečenie alebo sa z vlny vyrobí nejaký industriálny produkt.



Starostlivosť o výrobok

Pri tejto priadzi naozaj odporúčame prať výrobky výhradne v rukách - aby si naďalej zachovali svoju vzdušnosť a jemnosť. Používajte jemné mydlá na vlnu a jemne vytláčajte prebytočnú vodu, neskrúcajte výrobok. Pri sušení ho rozložte horizontálne na uterák.

 

Použitie priadze Air

Jemná vlna je vhodná na rôzne druhy výrobkov, pre malých aj veľkých. Počas práce si môžete užívať mäkkosť priadze na svojich rukách a zároveň vás to bude motivovať spraviť ďalší a ďalší riadok. Upletený výsledok je ľahký ako pierko, vôbec vám nebude zaťažovať ruky, ako to pri niektorých vlnách býva. Uštrikujte si z nej svetríky či kardigány, pulóvre s nórskymi vzormi alebo hebké, hrejivé šály. Už len na samotnej stránke výrobcu nájdete plno návodov zadarmo na štrikované svetre a kardigány. Môžete z nej pliesť aj oblečenie pre deti - čiapky, rukavice, overaly.

Odporúčaná veľkosť od výrobcu na ihlice či háčik je 5 mm, ale vyberajte na základe vášho projektu a štýlu štrikovania - ak pri štrikovaní veľmi uťahujete, siahnite po väčších ihliciach a naopak. 

 

Farebný výber mávame všelijaký, preto ak si chcete skombinovať priadzu s inými priadzami v našej ponuke, môžete použiť napríklad Limu od Drops. Vhodná je aj Terra alebo Terra Tweed s tvídovým efektom od Rosarios4, ktoré sú čisté merino vlny a takmer rovnako jemné ako Air. Ak by ste chceli kombinovať so zaujímavým melírom, je na to výborná priadza Rios s krásnymi odtieňmi od Malabrigo.



Firma Drops

Drops Design je nórska značka pôsobiaca na trhu už od roku 1982. V ich ponuke nájdete obrovské množstvo druhov priadzí a tento sortiment neustále rozširujú. V posledných rokoch sa snažia dostať na vlnu udržateľnosti - postupne vyraďujú zo svojej ponuky priadze s umelými vláknami, resp. sa ich snažia znížiť na minimum a zamerali sa na priadze z prírodných materiálov, ktoré sú ľahko odbúrateľné. Prezentujú transparentnosť - o každom ich materiáli sa snažia dozvedieť odkiaľ pochádza a akým spôsobom bol získaný a spracovaný. Mnohé z ich produktov majú certifikáciu OEKO-TEX® Standard 100, ktorú vydáva globálna asociácia nezávislých výskumných a testovacích inštitútov pre bezpečnosť pri výrobe a udržateľnosť textilného priemyslu. Obmedzujú používanie chemických látok pri výrobe s cieľom ochrániť ľudské zdravie a životné prostredie pred rizikami, ktoré by takéto chemikálie spôsobovali.

Neustále taktiež pracujú na znižovaní ich uhlíkovej stopy. Ako prvýí začali ponúkať vzory na štrikovanie a háčkovanie zadarmo na svojich stránkach, aby predišli tlačeným verziám, ktoré sú zároveň kedykoľvek dostupné, inkluzívne a preložené do rôznych jazykov (nájdete tam aj veľa návodov v českom jazyku). Svojou produkciou a prácou chcú podporovať slow fashion, pretože móda, módny priemysel a oblečenie sú každým dňom obrovským problémom. Tvorbou vlastného oblečenia sa vyhýbame lacným trendom a zároveň si môžeme prispôsobovať naše predstavy o výslednom štrikovanom či háčkovanom produkte, o ktorý sa budeme aj lešpie starať, dlhšie ho nosiť, pretože reálne oceníme skutočnú prácu na našom výsledku.

 

Spotreba a inšpirácia

V nasledujúcej tabuľke je približný prehľad spotreby na vybrané projekty.

 

Doplnky

Háčkovaná deka veľ. 90x124 cm

10 klbiek - 500 g

Pletená šatka

3 klbká - 150 g

Háčkovaná čiapka 

1 klbko - 50 g

Deti

Pletený kardigan veľ. 3/4 roky

3 klbká - 150 g

Pletený kardigan veľ. 7/8 rokov

4 klbká - 200 g

Pletený sveter veľ. 11/12 rokov

5 klbiek - 250 g

Ženy

Pletený pulóver veľ. S

6 klbiek - 300 g

Pletený pulóver veľ. L

7 klbiek - 350 g

Pletený pulóver veľ. XXL

8 klbiek - 400 g

Háčkované pončo veľ. S/M

7 klbiek - 350 g

Pletená vesta veľ. M

4 klbká - 200 g

Háčkovaný sveter veľ. M

10 klbiek - 500 g

Háčkovaný sveter veľ. XL

12 klbiek - 600 g

Muži

Pletený pulóver veľ. S

7 klbiek - 350 g

Pletený pulóver veľ. L

8 klbiek - 400 g

Pletený pulóver veľ. XL

9 klbiek - 450 g

Pletená vesta veľ. M

6 klbiek - 300 g

 

ZAJHxo25BN1JGxxcI0rOG8aBb9QT8TNyGAAJhgbtO50IcnmY1XC8r2ngT5M4iOCCIGYE1NTS63GlxD2NpcbYfn404lEG3cFWOKoWeJsL8QnJHfPJnY362VZHZC3Pxkk9_eRz0cLFxxwUZ1KcgA

Jednofarebný svetírk pre 7/8 ročné dieťa a použité boli iba 4 klbká.

(Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/Nicotricots/falsie-sweater-junior)

 

f0StucUag8TUykc3yxl3SDK83MH5H0ODJ8o_w8T0eygSaq0yX6i3THwGO1WLNrjgsucOddxHVYDubShDVyoCKP76kDoxPUrRnTVVht86HOlAAZCJWBEqoN22Ea_1XWTvy5oy-3K74OuT-4wMpQ

Obľúbená kombinácia je Air s Kid Silk od Drops, aby ste si vytvorili ešte chlpatejší kardigán. Na tento sa spotrebovalo 6 klbiek vo veľkosti S. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/StephyBear/cardigan-no-7)

 

EBkteMrnRgqCaZbH0FxiFcrYdtEgMwBYkiJsMo2HK9WaakdxYSD6qD9mhqjZGzdGTH4HD3WMXBbbSHxnym2jLEnaffXIc3UK8GRzXfrLErMPwyzkD3St0PpTa_rpfNDsvQ3xQjh_3V7sIrNS4w

Vlnka dobrá aj na štrikovanie čipkovaných vzorov. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/suitkelar/leaving-cowl)

 

rRkEo_4v4tSQLp_WtLcco0RceK1fa1Ctgw3pneoWibQIoN4jMhRdgfSdAySTYt2RhTCkuypa7qnWeYQrzmJ0ErmY500dS9x8cRq7aqNyegI5tcGJQXyZ3oe9pD5I5gkJYAGIeqKh0VoPoE2q7Q

Ak sa začnete prehrabávať inšpiráciami na výrobky z tejto vlny, narazíte na veľké množstvo pulóvrov. Tento je vo veľkosti M a spotreba klbiek bola 300 g - teda 6 klbiek. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/mloveknit/peacock-sweater-2)

 

kLt3urZiXv6puZWL5wI3t7r9ffUa1hiT4Q6NHH7dQT97MIlmgPHHk_egOBAqPQoSXVHXuOqdN4exk-TMs0Z_X2jIqhYtvjag6cDJHVgmz1hgUKKjKwQhqEzmsIy52ausj6ij0bnKUuQ9bbQqlg

Čiapka s nórskym vzorom pre náročné štrikovačky. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/yarnmemore/flower-garden)

 

DqS9JiD4iVRVIhPIbHfHE8zppHcJDny4OyctSPe035N-Em2DNLpntoj3M0nuw7mNAGmmDIyoQ6XNbMFVildkN4cAFlDtNd-DgVofvq-fLfsnsfS9tJbK1a5EkujAmNj4pDy3JRc8I3DlF0LQ6g

Pastelový svetrík pre 6/7 ročné dieťa, postačia vám 4 klbká a nejaké tie zvyšky na vyšitie kvetiniek. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/Daabie/novice-sweater-junior-2)

 

fUuJ8jhJevpIXO1O6uxw3zchMkQwZgVAXKP0ZRw8db57usFRbxZdg0smtNul5QDClAm6dzwJ40GOdWCLZ7rKcT_46_zTpb8cZQ4lkvhLhzSdvxGZFrlxAuWwgmC1fWkkcHMdwaUz69rGTVltLw

Vypletané jemné šaty na zimu, zaujímavý nápad, ako priadzu použiť. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/knittingsbyme/fluffy-puff-dress)

 

veYcPAz8Y9TtvmQza24oDQJmLAeFU2oADTa1icXsdSUJLyTEZI2AxSgKTn58baJtgm8VxT3BbBagunwwJAURgkfhs9ZBIh3rNd1aRGXCiOIuu_CJI32_Ea6uzj14toAWg5kLpR8kcZgIsYoOAA

Z tejto priadze si viete uštrikovať aj chlpatý nórsky vzor - jej hrúbka je na to akurát a ešte stále vie pekne vyniknúť. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/VikiGreen/196-9-bardu)

 

th92pm_J6bIg4MyGOp4cTDYWjOFQ_sdjONgFdSz6zXFmUwiJH0idBM18QIbjgOoX1c-TIlCuYceDeGnZfNFI7dEdX4eZkIulICqb5lriPPVWd1j_ghvmmmlh5agyQwPc4OIwucxXh8bzCZar-w

Pásikavý sveter musí byť v každej skrini a prečo si neuštrikovať jeden z Airu. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/whitknitz/the-daily)

 

IN6RugROmZmmS2RYplZDzKwAWhVmsN7n75fMAm0FhUVOIdjfZzEe6wuqRhD3Zl6Z9NX6QKeVCm5vsuQsi8CtjZGFBnQPo4V6lDm8TTh8Dj5i4r4HxpdoRlvXKh7vzWPPgdHH9PdIYlL8Nofddg

Tak tieto parádne nohavice sú naozaj super. S jemným vypletaným vzorom na boku. Pre štvorročné dieťa a spotrebujete necelé 3 klbká. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/Sina/chunky-ringblomstbukse)

 

emgpJWuODJJWLHau6id-BflcPK0DBeCxclTbtf0oBK8Dv0A3jQJvPaeK01beDr4WYZSnsXCuspUdQxo-8wzZTHqHSDEGIyQVlWHTfHqcmtSwTfSpd082Cqyx02FxDmLiDKaFGsvmRCfiLMlC0Q

Projekt na dlhší čas, ale s výsledkom, ktorý za to stojí - dlhý kardigán v jednej farbe od Air. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/agnesvanderveken/badrock)

 

0JmoL_yrhN_PFk4piqQ1VWcHqx3KwEbwwsq6gH4GTmkOfamksD29kyxxkO9tKVIunKBTTcHFDvsODiknW7rm-yZAnN1LB3LKUJQIQlYS-EOoNbA-cREHcLxQs1w9LKfMgPuSqk15DINkg4TM0w

Ľahká jednofarebná vesta na každý deň. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/Gudrun0807/holiday-slipover)

 

bWJdFpagnYE9ouncgSVk9JDBax03eK1bxPQdUbi13fQCSZhAlOw5h5h-QoCZjBJD6F0ZPf7hem9ZaAqghXZeu9ERq2OXGM9DhsdJcu8Rq-q1XbcWDiexKRPsHy5W8xv8levrktFGdQ7PuHh7kg

 

Air a Kid Silk - žltý mohér efektne pridaný na okrajoch rukávov a vrecku, vytvára zaujímavý ombré efekt. (Zdroj:https://www.ravelry.com/projects/mishrowley/home-cardigan)

 

CweEpcYB8rlNUGikT3vqSPOjzXq3V-4FXXJrQJOtKyNV7KK3JlSTuMGaFh4ZnR61aPKMDICv0mGIvKKoVztvw62GEcKVEESQCBrYht02OxJ91568sHPNRuBz5HGEIZJn1QQ3Qn7oy6icAkukQA

Priadzu môžete kombinovať aj s Limou od Drops, ako tu. farba petrol od Limy a biela Air. (Zdroj https://www.ravelry.com/projects/Frivoleknits/northman-mittens-2)

 

8paSAlnijvZyHUHi6lnl1hhO97LPrstYdkog3noPRB0ffhFAuBlx8CvV1ObPiNW_BMgLjxJXNws5jlGfG0rhSEZiLEY41m2WE5aAL_F49PlRdJncVraRWewCtcduYRm2ZOjx7Ik0y1NLtlWSsQ

Jednofarbený overal v kombinácii s Kid Silkom, pre 18 mesačné dieťa. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/Karine/eileen-og-matheodress)

 

QAU9VrdZ-G_oDD7WsmDte2qMZ3iSZwQmdbNLpgGEyNr71GbgW367KdTFXV_7z6AiF-ex1iInuxLZoGeAYnETRXs7QIoKvz35p1D_DQ-5f3-An4ffMq2j84yrQJfx47OLsDsCsi_vTlF5fYUOxw

Hebučký šál na zimu, bude láskať a hriať na krku. Na tento bola spotreba 10 g. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/mbalintova/226-26-new-fern)

 

iVVulEdm0QEQ8ZKxO1WkKpDVPglmsAQI1Xlr6b8lQpm9gpG0BMdBbgCOeuJdSUX_wAHX8lrNxf0C6IFIEP6R8MmVc7lIchLp1eZUHoraC3KsFwaI-XYo6y7sVq1Yh8zQhuOpqUEPANlooLorAA

Priadza nie je zlá ani na takýchto rukaviciach s nórskym vzorom. Zahreje a stále sa môžete láskať s jemnou vlnkou. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/heyfrosty/poinsettia-mittens)

 

Dtk56SYI-tazVyvCA6AUS0Fo3Sday9YJESFlRFvzfnzALGKcD0bTor3rPjvh8v75Rfcf8avMPa_w348d94uBigiqzTE6-vqLUcg2lQ2lnbGDD3Ohmzkf2Un7lyOVcVeLFrS7c1sHdWA_LHgCbg

Kardigán v prírodných farbách a brioche vzorom. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/ostertiina/snefnug-cardigan)

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Kód: 1 krémová

Značka: Drops

Cotton merino 50g 110m

Zloženie: 50% bavlna, 50% merino Hmotnosť: 50g Návin: 110m Ihlice/háčik: 4mm Skúška očiek podľa štítku: 21 očiek x 28 riadkov na 10x10cm Hrúbka priadze: DK / Worsted Vyrobené v EU, Oko tex certifikát. Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN. Návod na háčkovanú vestu.  Návody v českom jazyku Návody v anglickom jazyku

Cena 3,70 €
Viac
Skladom

Kód: BBŠ

Vymeniteľné špičky Basix birch 3mm - 15mm

Vymeniteľné špičky vyrobené z brezového dreva. Sú ľahučké, príjemne sa držia v rukách, necinkajú a nie sú chladné ako bežné kovové ihlice. Je potrebné ich spojiť LANKOM takej dĺžky, akú práve potrebujete na svoj projekt. Lanko je potrebné si objednať osobitne. 

Cena 5,10 €
Viac
Produkt je dostupný s inými možnosťami

Kód: Neparfumovaný

Eucalan na pranie vlny 100 - 500ml

Eucalan je prírodný prostriedok na šetrné pranie vašich vlnených kúskov.  Objem: 500ml (cca 100 dávok na ručné pranie - 5ml prostriedku na 5L vody) Varianty: Natural, Eukalyptus, Jasmín

Cena 19,50 €
Viac
Skladom

Kód: 0100 krémová

Značka: Drops

Alpaca 50g 167m

Zloženie: 100% alpaka Hmotnosť: 50g Návin: 167m Ihlice/háčik: 2,5 - 3,5mm Skúška očiek podľa štítku: 24 očiek x 32 riadkov na 10x10cm Hrúbka priadze: Sport Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN.

Cena 3,85 €
Viac
Skladom

Kód: 422 malinová

Kašmírová priadza na pletenie Cashmere 25g 100m

Zloženie: 100% kašmír Hmotnosť: 25g Návin: 100m Ihlice/háčik: 3mm Skúška očiek: 23 očiek x 30 riadkov na 10x10cm Hrúbka priadze: DK Na pletenú čiapku budete potrebovať 2 klbká.  Na jednoduchý pletený sveter veľkosti M cca 12 klbiek.  Inšpirujte sa hotovými výrobkami na Ravelry. Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN. LEN DO...

Cena 8,00 € Základná cena 12,00 €
Viac
Produkt je dostupný s inými možnosťami

Customer Reviews

Based on 5 reviews
80%
(4)
0%
(0)
20%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
V
Veronika Kubalová
Veronika

S obchodom "Vlna Na Predaj" som veľmi spokojná, moja objednávka bola vybavená a dodaná veľmi rýchlo. Musím pochváliť aj webovú stránku, je vynikajúco prepracovaná, prehľadná, k jednotlivým vlnám je uvedené potrebné množstvo na rôzne výrobky aj veľkosť ihlíc. Určite tu budem nakupovať často, vrele odporúčam

Ľ
Ľubica Snopková
spokojnost

material je jemny, mäkkucky, teply

E
Erika Seidlova

Air 50g 150m

Z
Zuzana I.
Super rýchle a všetko ok.

Super rýchle a všetko ok.

D
Dana Š.
super

super