Snow 50g 50m

02
14 ks    02
Vyberte si farbu
2,55 €
S DPH
Množstvo
Skladom

Zloženie: 100% vlna - vhodná na plstenie

Hmotnosť: 50g

Návin: 50m

Ihlice/háčik: 8mm

Skúška očiek podľa štítku: 11 očiek x 15 riadkov na 10x10cm

Hrúbka priadze: Super Bulky

Vyrobené v EU. Oeko-Tex® certificát.

Inšpirujte sa hotovými výrobkami na Ravelry.

Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN.

Popis

Hrubá a mäkkučká jednovláknová čistá vlna Snow, s ktorou si viete rýchlo vytvoriť rôzne výrobky. Ľahko sa s ňou pracuje a výsledku môžete mať pohodlné a teplé odevy. Vlnené vlákna v tejto priadzi sú neošetrené, čo znamená, že sa pred farbením iba perie a nie je vystavená žiadnemu chemickému ošetrovaniu. Priadza Snow je taktiež perfektná aj na plstenie.

 

Vlna

Patrí medzi najstaršie textilné materiály. Má všestranné využitie a iba márne by sme hľadali nejakú lepšiu náhradu za tento materiál ako umelú alternatívu. Vlna má mnoho vynikajúcich vlastností: je pružná a elastická, dokáže sa natiahnuť až o ⅓ svojej veľkosti a vrátiť sa späť do svojho tvaru. Lepšie sa prispôsobuje telu a neobmedzuje v pohybe. Má perfektné termoregulačné schopnosti - keď sa pod ňou spotíte, odvádza pot von od tela a materiál zostane na dotyk suchý a teplý. Vďaka tomu, že je vlhkosť odvádzaná veľmi rýchlo, nemôže sa stať, že vám oblečenie napáchne. Je prirodzene neelektrizujuca a jej pridanou hodnotou je, že je 100% rozložiteľná o voľnej prírode. 

Existuje mnoho druhov oviec, ktoré majú rozdielne druhy vlny. Medzi najznámejšiu patrí merino vlna, ktorá je populárna najmä vďaka tomu, že keď ju nosíte priamo na pokožke, tak vás nepichá. 

Ďalšími známymi druhmi vlny sú Shetlandská, Blue Faced Leicester a Corriedale. Všetky tieto priadze sú o niečo pichľavejšie, avšak sú hrejivejšie, odolnejšie a majú nádherné prirodzené farby. V týchto budete mať naozajstný pocit “reálnej vlny”.

 

Starostlivosť o výrobok

Ako pri každom vlnenom výrobku, odporúčame prať v rukách v teplote do 30°C. Používajte jemné pracie mydlo a nežmýkajte skrúcaním, ale radšej iba jemným stláčaním. Výrobok nevkladajte do sušičky, ale radšej sušte na rovnej ploche podložené uterákom. Nesušte na radiátory, teplotná zmena by mohla vytvoriť vláknam šok a poškodiť ich.

 

Použitie priadze Snow

Priadzu Snow zaradzujeme do kategórie Super Bulky, čo z nej robí ideálnu priadzu, ak si chcete vytvoriť projekt, ktorý chcete mať raz-dva hotový. Očká vám budú na ihliciach či háčiku rýchlo pribúdať a motivovať vás bude aj jednoduchosť a ľahkosť použitia. 

Z tejto priadze si viete vytvoriť chunky, mäkkučké vlnené svetre, ktoré môžete nosiť do najtuhšej zimy a bude vám príjemne teplo. Alebo si z nej vytvorte čiapky či šály. Môžete z nej vyrobiť aj hrubé ponožky,  ktoré si oblečiete doma pred telkou, keď vám bude zima. Je to aj ideálna priadza na pletenú či háčkovanú deku, pretože sa s ňou rýchlo pracuje a neomrzí vas to niekde pred polovicou. Odporúčaná veľkosť ihlíc či háčika od výrobcu je 8 mm - ak však veľmi uťahujete, siahnite po menších ihliciach a naopak. To isté platí aj pre háčik.

 

Na výber máte dostatočné množstvo farieb, ktoré viete medzi sebou krásne kombinovať. Niektoré farby majú spradené vlákna s rozdielnymi farbami - vytvárajú tak jemný melírovaný efekt, ktorý však vidno iba pri pohľade z blízka. 

Ak by ste si chceli vyskúšať kombinovať s inou vlnou v našej ponuke, doporučujeme vlnu Andes, ktorá je taktiež od Drops a viete s ňou rovnako plstiť. Siahnuť môžete aj po Big Wool od Rial Filati, Rasta alebo Chunky od Malabrigo, ktoré nájdete aj v rôznych melírovaných odtieňoch. Zaujímavou kombináciou by bola aj priadza Snow s priadzou Big Color od Laines du Nord.

 

Firma Drops

Drops Design je nórska značka pôsobiaca na trhu už od roku 1982. V ich ponuke nájdete obrovské množstvo druhov priadzí a tento sortiment neustále rozširujú. V posledných rokoch sa snažia dostať na vlnu udržateľnosti - postupne vyraďujú zo svojej ponuky priadze s umelými vláknami, resp. sa ich snažia znížiť na minimum a zamerali sa na priadze z prírodných materiálov, ktoré sú ľahko odbúrateľné. Prezentujú transparentnosť - o každom ich materiáli sa snažia dozvedieť odkiaľ pochádza a akým spôsobom bol získaný a spracovaný. Mnohé z ich produktov majú certifikáciu OEKO-TEX® Standard 100, ktorú vydáva globálna asociácia nezávislých výskumných a testovacích inštitútov pre bezpečnosť pri výrobe a udržateľnosť textilného priemyslu. Obmedzujú používanie chemických látok pri výrobe s cieľom ochrániť ľudské zdravie a životné prostredie pred rizikami, ktoré by takéto chemikálie spôsobovali.

Neustále taktiež pracujú na znižovaní ich uhlíkovej stopy. Ako prví začali ponúkať vzory na štrikovanie a háčkovanie zadarmo na svojich stránkach, aby predišli tlačeným verziám, ktoré sú zároveň kedykoľvek dostupné, inkluzívne a preložené do rôznych jazykov (nájdete tam aj veľa návodov v českom jazyku). Svojou produkciou a prácou chcú podporovať slow fashion, pretože móda, módny priemysel a oblečenie sú každým dňom obrovským problémom. Tvorbou vlastného oblečenia sa vyhýbame lacným trendom a zároveň si môžeme prispôsobovať naše predstavy o výslednom štrikovanom či háčkovanom produkte, o ktorý sa budeme aj lešpie starať, dlhšie ho nosiť, pretože reálne oceníme skutočnú prácu na našom výsledku.

 

Spotreba a inšpirácia

V nasledujúcej tabuľke je približný prehľad spotreby na vybrané projekty.

 

Doplnky

Vyššie pletené ponožky

4 klbká - 200 g

Pletená obliečka na vankúš

4 klbká - 200 g

Pletený šál cca 44x170 cm

12 klbiek - 600 g

Háčkovaná deka veľ. 90x144 cm

25 klbiek - 1250 g

Pletená kukla

3 klbká - 150 g

Deti

Pletená vesta veľ. 4/6 rokov

3 klbká - 150 g

Ženy

Pletený sveter veľ. XS

11 klbiek - 550 g

Pletený sveter veľ. M

14 klbiek - 700 g

Pletený sveter veľ. XL

17 klbiek - 850 g

Dlhý pletený kabát s kapucňou veľ. S

19 klbiek - 950 g

Dlhý pletený kabát s kapucňou veľ. L

23 klbiek - 1150 g

 

pleten7 sveter pletený sveter
Hrubý dlhý sveter do tuhej zimy je jeden must have vo vašom šatníku. Najlepšie vyrobený vami. (Zdroj) Veselý sveter na zimu so sobíkovým vzorom, ukážka aj toho, že sa nemusíte báť vytvárať jednoduché nórske vzory s takouto hrubou priadzou. (Zdroj)

pletena deka pletená deka
Nádherná deka s copíkovým vzorom v šedej farbe (46). Spotreba bola 35 klbiek. (Zdroj) Pre trpezlivé fanúšičky háčkovania a zároveň pre fanúšikov Minecraftu - táto prepracovaná štvorčekovaná deka, vytvorená len z vlny Snow, háčkovaná v jednom kuse (nie je to grannysquare). (Zdroj)

pletené ponožky plstené papuče
Ponožky na domáce nosenie. Môžete z nich tiež uštrikovať vianočné ponožky nad kozub ako súčasť vianočnej výzdoby. (Zdroj) Jeden z častých projektov z tejto vlny sú aj takéto papuče, ktoré upletiete a následne splstíte. (Zdroj)

 

 

pleten7 sveter

Krátky mäkkučký kardigán je vhodný k nohaviciam alebo sukni s vysokým pásom. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/nienknits/basketcase-bomber)

 

pleten7 sveter

Suoer nápad na kombináciu vlny - Snow a Kid Silk od Drops, čiže jemný a tenký mohér, ktorý vytvorí žíhaný efekt popri hrubej vlne. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/ragnhilda/sweater-no-10)

 

pletená vesta

Zaujímavá je aj jednodúchá vesta, ktorú môžete nosiť na jar. Štrikovaná na 8 mm ihliciach a použitých necelých 11 klbiek na veľkosť M.(Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/JoStickar/217-24-morning-haze)

 

pletený hrubý sveter

Veselý, farebný a štýlový kardigán je asi najčastejšie vytváraný z tejto priadze.  (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/theharryknit/the-need-to-have-cardigan)

 

pletený hrubý sveter

Svetrík s nórskym vzorom pletený na 7 mm ihliciach a použitých dohromady 14 klbiek vo veľkosti L. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/retrobaby/166-3-joyride)

 

pletená čiapka

Čiapka z priadze Snow je asi najrýchlejší projekt. Na čiapku potrebujete približne 3 klbká. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/inaholst/lotusflowerbeanie-2)

 

pletená vesta

Dokopy spotreba 14 klbiek, môžete sa pekne vyhrať s vypletaním intarzie. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/KarenCow/alda-vest)

 

 

pletený sveter

Na takýto kardigán vo veľkosti S v krásnej morskej modrej farbe (37) spotrebujete 14 klbiek na 8 mm ihliciach. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/ZenCornerKnit/bomber-cardigan-ice-cream)

 

pltená deka

Hrejivá detská deka, pri ktorej sa môžete vyhrať s reliéfnymi vzormi, ktoré krásne vyniknú vďaka veľkej hrúbke vlny. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/DerkleineKnoten/b16-9-sea-water)

 

Jeden z častých projektov z tejto vlny sú aj takéto papuče, ktoré upletiete a následne splstíte. (Zdroj)

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Kód: PBI

Ponožkové ihlice brezové Basix Birch 2 - 25mm

Tieto ihlice sú vyrobené z brezového dreva. Sú ľahučké, príjemne sa držia, nie sú chladné ako bežné kovové ihlice. Vlna po nich nekĺže úplneľahučko ako po kovových, čo je výhodou hlavne pre začiatočníkov. Očká budú lepšie držať na mieste a očká sa vám nerozutekajú.  Dĺžka ihlíc: 20cm. 

Cena 4,80 €
Viac
Skladom

Kód: KIZ80

Kruhové ihlice Zing 25/40/60/80/100/150cm 2-12mm

Kruhové ihlice Zing ponúkame v najpoužívanejších dĺžkach od 40 po 150cm. Sú vyrobené z ľahkého odolného kovu. Vlna po nich výborne kĺže. Rôzne veľkosti sú farebne odlíšené. 40cm ihlice sú vhodné na pletenie čiapok. Nie sú vhodné na pletenie klasických ponožiek.  60/80/100cm ihlice sú vhodné na pletenie rôzneho druhu oblečenia, od detských svetrov, po...

Cena 7,70 €
Viac
Skladom

Kód: 11 tyrkysová

Iaque organická vlna s Yakom

Zloženie: 89% organická vlna, 11% yak Hmotnosť: 50g Návin: 200m Ihlice/háčik: 3mm Hrúbka priadze: Sport Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN.

Cena 8,90 €
Viac
Skladom

Kód: 133 reflecting pool

Značka: Malabrigo

Merino vlna na pletenie Malabrigo Rios 100g 192m

Zloženie: 100% merino superwash Hmotnosť: 100g Návin: 192m Ihlice/háčk: 4 - 5mm Skúška očiek podľa štítku: 18 očiek na 10cm Hrúbka priadze: Worsted Na pletenú čiapku potrebujete 1 pradeno. Na stredne veľkú pletenú šatku cca 3 pradená.  Na pletený sveter veľkosti M potrebujete cca 6 pradien.  Návod na pletenú čipaku v slovenskom jazyku s fotkami a popismy...

Cena 15,90 €
Viac
Produkt je dostupný s inými možnosťami

Kód: 02

Paris 50g 75m

Zloženie: 100% bavlna Hmotnosť: 50g Návin: 75m Ihlice/háčik: 5mm Skúška očiek podľa štítku: 17 očiek x 22 riadkov na 10x10cm Hrúbka priadze: Aran / Worsted Vyrobené v EU. Oeko-Tex® certifikát. inšpirujte sa hotovými výrobkami na Raverly. Návody v českom nájdete TU.

Cena 1,45 €
Viac
Skladom

Kód: 01 krémová

Značka: Drops

Air 50g 150m

Zloženie: 70% alpaka, 23% polyamid, 7% vlna Hmotnosť: 50g Návin: 150m Ihlice/háčik: 5mm Skúška očiek: 17 očiek x 22 riadkov v 10x10cm Hrúbka priadze: Aran / Worsted Inšpirujte sa hotovými výrobkami na Ravelry. Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN.

Cena 5,30 €
Viac
Skladom

Customer Reviews

Based on 8 reviews
50%
(4)
50%
(4)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
I
Ida Trniková
Vlna snow

Vlna je príjemna na dotyk, takže spokojnosť

J
Jane
Snow

Velmi prijemna vlna na pletenie, hackovanie, ale aj plstenie. Vlna Je hrubsia a praca s nou rychlo pribuda. Dobre sa udrziava. Farebny odtien sa zachovava aj po vyprani. Hrejiva a prijemna na nosenie. Siroka farebna skala, jej kombinovatelnost, umocni akykolvek projekt. Treba ratat s miernym zmolkovaim pocas nosenia, ktore sa da ale velmi jednoducho odstranit.

G
Gabriela Tóthová
Výborná na plstenie

Eskimo som zatiaľ použila len na plstenie. Výborne sa plietlo aj plstilo. Košíky sú perfektné, držia tvar aj vzor, spokojnosť, odporúčam :-)

K
Katarína Ď.
eskimo

Vlnka je taká "strapatejšia", trošička môže citlivejších škrábať. Ale super zahreje a dobre sa s ňou pracuje. Tým, že je hrubšia, výrobky z nej idú veľmi rýchlo. :)

M
Monika V.
Výborná vlna na hackovane papučky..dobre

Výborná vlna na hackovane papučky..dobre sa s ňou pracuje a pekne sedí na nohe.