Alpaca Bouclé 50g 140m

5110 sivá
2 ks    5110 sivá
Vyberte si farbu
3,85 €
S DPH
Množstvo
Skladom

Zloženie: 80% alpaka, 15% vlna, 5% polyamid

Hmotnosť: 50g

Návin: 140m

Ihlice/háčik: 5mm

Skúška očiek: 17 očiek x 22 riadkov na 10x10cm

Hrúbka priadze: Aran / Worsted

Inšpirujte sa hotovými výrobkami na Ravelry.

Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN.

Popis

Táto pekná, kučeravá vlna si vás získa nie len svojim výzorom, ale aj svojou jemnosťou a hebkosťou, ktorú budete pociťovať zakaždým, keď si ju priložíte k pokožke. Slovo bouclé pochádza z francúzštiny, ktoré znamená to kučera a zároveň to odkazuje na kučeravosť surového vlákna z alpaky. Výrobky z tejto priadze sú ľahké, nadýchané, huňaté a pôsobia macíkovsky a jeho výzor urobí radosť najmä malým deťom. Vďaka prírodným materiálom - vlne a alpake, vás bude v zime príjemne hriať.

 

Alpaka

Materiál nazývaný alpaka sa získava z lamy alpaky žijúcej v Južnej Amerike. Až 99% žije na vysočinách v Peru, Chile a Bolívie. Žijú 4000 m.n.m, kde sú veľmi studené zimy a veľmi horúce letá. Podobne ako u vlny, aj ich kožuch funguje ako termoregulátor. Neprepúšťa zimu a vlhkosť k pokožke a je pod ňou teplo a sucho, a v lete zase naopak neprepúšťa teplo a odvádza pot. Úplet z alpaky je priedušný, pokožka pod ním dýcha. Ak sa stretnete s názvom Baby Alpaca, znamená to, že je to prvý krát ostrihaná srsť mláďaťa lamy a tento materiál je zväčša omnoho jemnejší ako z dospelej. Vlákna majú menej šupiniek ako v ovčej vlne a neobsahuje lanolín. Z alpák dokážeme získať až 23 prirodzených odtieňov - od čokoládovej hnedej až po slonovinovo bielu a da sa ľahko farbiť. 

 

Vlna

Patrí medzi najstaršie textilné materiály. Má všestranné využitie a iba márne by sme hľadali nejakú lepšiu náhradu za tento materiál ako umelú alternatívu. Vlna má mnoho vynikajúcich vlastností: je pružná a elastická, dokáže sa natiahnuť až o ⅓ svojej veľkosti a vrátiť sa späť do svojho tvaru. Lepšie sa prispôsobuje telu a neobmedzuje v pohybe. Má perfektné termoregulačné schopnosti - keď sa pod ňou spotíte, odvádza pot von od tela a materiál zostane na dotyk suchý a teplý. Vďaka tomu, že je vlhkosť odvádzaná veľmi rýchlo, nemôže sa stať, že vám oblečenie napáchne. Je prirodzene neelektrizujuca a jej pridanou hodnotou je, že je 100% rozložiteľná o voľnej prírode. 

Existuje mnoho druhov oviec, ktoré majú rozdielne druhy vlny. Medzi najznámejšiu patrí merino vlna, ktorá je populárna najmä vďaka tomu, že keď ju nosíte priamo na pokožke, tak vás nepichá. 

Ďalšími známymi druhmi vlny sú Shetlandská, Blue Faced Leicester a Corriedale. Všetky tieto priadze sú o niečo pichľavejšie, avšak sú hrejivejšie, odolnejšie a majú nádherné prirodzené farby. V týchto budete mať naozajstný pocit “reálnej vlny”.

 

Polyamid

Je syntetické vlákno vyrobené z ropy a existuje viacero druhov. Polyamid sám o sebe má vysokú odolnosť voči poškodeniu, ľahko sa udržiava - perie a suší a dá sa ľahko zafarbiť aj farbivami, ktoré sa používajú na prírodné materiály živočíšneho pôvodu. Polyamid nespôsobuje alergické reakcie (skôr to môže byť reakcia na použité farbivá a iné chemické úpravy).

V tejto priadzi sa nachádza polyamid najmä kvôli tomu, aby si materiál udržal svoju pevnosť, a aby vám jednotlivé vlákna nevypadávali a nerozpadol sa samotný hotový výrobok pri praní.

 

Starostlivosť o výrobok

Výrobok odporúčame prať výhradne v rukách v teplote, ktorá nepresahuje 30°C. Určite nepoužívajte aviváž a nesušte v sušičke, ale radšej rozprestreté na uteráku.

 

Použitie priadze Alpaca Bouclé

Túto obláčikovú, huňatú nádheru môžete použiť na čokoľvek, je skvelá aj na výrobky, ktoré sa vám priamo dotýkajú kože. Či už pre dospeláka alebo pre dieťa, môžete si z nej uštrikovať svetre a kardigány, čiapky a šály. Taktiež sa dá použiť na detské overaly a nohavice. Priadza je perfektná aj na háčkovanie huňatých detailov, či už obrázky na dekách alebo vám poslúži ako doplnková priadza pri háčkovaní hračiek.

Priadzu nájdete v rôznych hnedých odtieňoch alebo šedých a v krémovej farbe. Farba sa prirodzene podobá na čistú vlnu získanú z alpaky, preto z nej viete vytvoriť veci, ktoré chcete mať v prírodných farbách. V ponuke u nás najdete aj ružové odtiene.

Odporúčaná veľkosť ihlíc či háčika je výrobcom daná veľkosť 5 mm, ale veľkosť vyberajte vždy v závislosti od vášho plánovaného projektu alebo podľa vášho štýl štrikovania - ak veľmi uťahujete, siahnite po väčších ihliciach a naopak.

Túto vlnu je dobré kombinovať hlavne pri háčkovaní, pretože vďaka jej štruktúre je takmer nemožné vidieť jednotlivé očká. Tenšia priadza, ktorú s ňou spojíte vám to umožní. Z tenších by sme odporúčali Alpacu, alebo Baby Alpaca Silk od Drops, Baby supremo od Rial filati, Alb Lino od Schoppelwolle prípadne Coast od Holst Garn. Ak by ste chceli vlnu kombinovať s hrubšími priadzami z našej ponuky, môžete tak spraviť napríklad s Cotton Merino od Drops alebo Morbidone od Rial Filati. V spojení s priadzou Terra od Rosarios4 si vytvoríte mäkkučký materiál, z ktorého sa nebudete chcieť vyzliecť.

Ak chcete priadzu použiť na hračky, skombinujte ju s bavlnenou priadzou, ktorá jej dodá pevnosť a lepšiu hrúbku. Môže to byť napríklad Safran od Drops alebo Regata od Rosarios4.



Firma Drops

Drops Design je nórska značka pôsobiaca na trhu už od roku 1982. V ich ponuke nájdete obrovské množstvo druhov priadzí a tento sortiment neustále rozširujú. V posledných rokoch sa snažia dostať na vlnu udržateľnosti - postupne vyraďujú zo svojej ponuky priadze s umelými vláknami, resp. sa ich snažia znížiť na minimum a zamerali sa na priadze z prírodných materiálov, ktoré sú ľahko odbúrateľné. Prezentujú transparentnosť - o každom ich materiáli sa snažia dozvedieť odkiaľ pochádza a akým spôsobom bol získaný a spracovaný. Mnohé z ich produktov majú certifikáciu OEKO-TEX® Standard 100, ktorú vydáva globálna asociácia nezávislých výskumných a testovacích inštitútov pre bezpečnosť pri výrobe a udržateľnosť textilného priemyslu. Obmedzujú používanie chemických látok pri výrobe s cieľom ochrániť ľudské zdravie a životné prostredie pred rizikami, ktoré by takéto chemikálie spôsobovali.

Neustále taktiež pracujú na znižovaní ich uhlíkovej stopy. Ako prví začali ponúkať vzory na štrikovanie a háčkovanie zadarmo na svojich stránkach, aby predišli tlačeným verziám, ktoré sú zároveň kedykoľvek dostupné, inkluzívne a preložené do rôznych jazykov (nájdete tam aj veľa návodov v českom jazyku). Svojou produkciou a prácou chcú podporovať slow fashion, pretože móda, módny priemysel a oblečenie sú každým dňom obrovským problémom. Tvorbou vlastného oblečenia sa vyhýbame lacným trendom a zároveň si môžeme prispôsobovať naše predstavy o výslednom štrikovanom či háčkovanom produkte, o ktorý sa budeme aj lešpie starať, dlhšie ho nosiť, pretože reálne oceníme skutočnú prácu na našom výsledku.



Spotreba a inšpirácia

V nasledujúcej tabuľke je približný prehľad spotreby na vybrané projekty.

 

Doplnky

Pletený šál veľ. 43x180 cm

5 klbiek - 250 g

Háčkovaná hračka veľ. 22 cm

3 klbká - 150 g

Deti

Háčkovaná čiapka veľ. 6/9 rokov

1 klbko - 50 g

Pletený svetrík veľ. 4 roky

3 klbká - 150 g

Ženy

Väčší pletený pulóver veľ. S

9 klbiek - 450 g

Väčší pletený pulóver veľ. L

11 klbiek - 550 g

Pletený dlhý kardigan veľ. M

10 klbiek - 500 g

Pletený dlhý kardigan veľ. XL

11 klbiek - 550 g

Pletené tričko veľ. S

2 klbká - 100 g

Pletené tričko veľ. L

3 klbká - 150 g



Priadza je vhodná aj na detské čiapky, inšpirovať sa môžete aj takouto macíkovou. (Zdroj: https://www.ravelry.com/patterns/library/bonnet-teddy-bear) Inšpirácia na háčkovanú zajačiu čiapočku. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/matemo/baby-bunny-rabbit-hat-pattern-quick-and-easy)
KYVul-z-yyUVQF0NZYqiaYZDXB52HjT7KVS45I_o6JQB0JAZPc6GIJr_g_thevWPuWTfBA1Vi9viaSccd2KQvryu2OpNxQctpJHdpyaoyO4Sffh6aAPhs2gj01ouu0n7q9kTMK0KcngFxZtSEg h1jws9aJt3snqRERSLshJlygkx9R2R0abCREcO2ILyd5mWP24rvfm3sJPfHKm5eT98sEPH6wHoqwYGoKN7mV6zNopEZI4GjapC4DLGBDtyuUY34oNlp8GNFDA13FnbHLVCsOvm0B2U7HE3e9ng

Svetlá béžová farba a na takúto čiapku vám postačia necelé 2 klbká. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/hotoilin/mouton-noir)

Túto priadzu môžete používať aj dekoračne a vytvárať efekt kožušiny, kde si len zmyslíte. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/bellahund/krllekantvottene-20-3)

i4l6eVmCu3jl1r0VEbz3HE89IZZqSS-EFhSSH9MBXDcvhpudPv164zJNFXSYElQcQAd_GHYIvKWayz46bo5Toyt8ysBjhNAZQ6TPEr5YUc826jv3sV4QshlwftFRUgc9rGcpMbn96UhGHnXDug 2VWVM9JeL8mNwmYSa498BrUBOPPHhVarOKtpTIBlthHW6P-RlVeKjpPBWqIVbPAj4nMkaiNEwh-KeMgFuD17wRiCBHvlpfAH0v1owS_oean59nMSrIIqsg3CVBzSj6VSH7Ee2eOeYxR5mx8HcQ

Štrikovaná deka vo veľkosti 120x150. Je to veľká výzva uštrikovať z takejto priadze niečo takto veľké. Spotrebujete asi 13 klbiek. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/rimariel/boucllanket)

Takto krásne viete skombinovať Alpaca Bouclé s Kid Silk od Drops (alebo Aurora od Rosarios4). Vytvoríte jemné, pastelové odtiene a vďaka mohéru bude šál ešte hebkejší. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/CraftyErmyne/204-1-long-run)

 

RpNO9UxZqw5a3voPII0DrhmjzYSfCDLEQM1f5J9m1LFYSeMKilDedencnrEf5xXdWR9COBZ4ZQ0pHp4rDpxDmvmQDZAFcIznWWfobjNtnVGxLLAegMf7URRI58gKQQn0XCQmzMH-EkIVXXPRMw LK-Mauxj4JAdSwOM6fSpAgH8naGW-77GIEaUbJ6AkNjvVmc2nskbsycR-UOhqeonqdLIxECVM9DH_BpwAE7Mn0Fy80V6wwT7UUKOq8sCcDLp5rL8RMRgNTBGMdsJlhIshz5likrCljmvuLrR9w


Zvyšky z tejto priadze môžete použiť na takúto roztomilú ovečku. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/greymaidenknitter/woolly-sheep)

Alebo takýto macíkový svetrík pre 6 mesačné dieťa. Potrebujete naňho necelé 2 klbká. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/Sweetjehol/flax)
_KTvFILPfqiDFxcO1X6m5jOhRpYBAqydtsBXl3H6LT2oFUZoWxZIaAZ61Gi10nxiRCdb9iYVHiQJBciNtCOZx5TLGf4VAqeLdi6yc9-3LmjOhd5UbKRBOOcJD7RgovXyR3tjFSCI728MQTw5sw m2xolfxnly5_miUquM0uZG2ZWsB9yVwAR0NIXMvUBTryRc8ca84TgtOjYDj8vU6edMP03BVBkbCbHUNggBLvsVDIkkQt5IBV-SX3Yuk71I6bOTl_wYeoOEoKkI_KkVePFR05K44NsEyT8nxdUg

Možete z nej vyrobiť aj takéto nohavice na traky z troch klbiek. Najpohodlnejší kus oblečenia. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/lerfjord/bouclebukser---boucle-overalls)

InšpIirácia na detský svetrík, veľkosť 4 roky a spotreba 3 klbká. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/Vaskaparhon/jansson-sweater)

 

MQ6vXZJ5xBGnl3MSoeO6ygpvLuWlJi0ObLeaUj2FIJkouViO8W-fK42HluNN9Zfb6Y9Tq6_m-WGSISQ6zEus1lWX8EMJMm6GtZDwVk3qYAZgzXU5cWXJ7R62cJUK3DPUhIN0Valm1NIA9Rwo1w gEtB-HrS8NrTCoNumvMoG9VOBvkIxttSX9xS-btetyE6nZbXw2ylXjFtznGjFyjWSrrY-RZB2_ad4PHU4SprMPakzAY-hzNWTjCGywamGqBQrNxdGPuEtZ5_D6MyReSYGT_enN4mjtHQj4_2tg

Takéto gate k pletenému svetríku sú skvelým doplnkom, stačí vám na nich 1 klbko. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/YoYos/elinors-bloomers) Deka, ktorú môžete uštrikovať z nášho Morbidone a na huňaté ovečky použiť Alpaca Bouclé. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/StridouLaFee/oh-my-sheep)
DszGRu7qivpKv7iW0ayQIO-soa4sQ1AxF8UWo2OPFNynZuyrZTrgFAmxHxt5k18GZ0SjK55UWYp1_xsxBrD-PCfgpJ9Mlx8CBsN5la8PXQ-q5ZEdRLzDyJjcjIEcYOp6Asz_G7S1ZerpXxEgiA fIjL72dBrmC-1X4k37WF3-u-9TztRQNgyandzBNkjNeAzTCZBnYPm5Tq9A6ZvQWAzq54D_hNfaI6FNZ3MQHSJqQ9ojx8ImVycFXnmUGMHyRai5bm7vMga_Sf_bCDYCdWab2qXa4l0QZqMlr08g


Kombinácia Alpaca Bouclé s Alpacou od Drops, kučeravý efekt je vynechaný iba na lemoch. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/Tifeva/bison-sweater)
Kardigán štrikovaný iba z Alpaca Bouclé vo veľkosti M a spotreba je 6 klbiek. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/Jaszie/balloon-cardigan)
CHJYyLjgDHKsFv6EEwbAe14S3IRCW9qe69H2xdssI7D2VIBaat441pbEp_H2oX7RAKsEmV5aH8ZSOuBpNojvK1-z4kWTvkG_oTJvKw3t2IBd6VUS472N5gD13OS3osx61VN35GVM5QY7dU9oHA wYkTfZ0ycXtcFi0nIl5dwCNaKXLK1rir79GvydIecAG6fF7utUnulTR7T6jx8mQSlJ6AZWnk1xD3qIATj_vHUbYf2guoIAX65jQnJwGSGm5igWx-l_WQDlbsRXNRA3nB-V9fayTO6eLCHL-11Q

Dámsky pásikavý sveter, vo veľkosti M vám vystačí 7 klbiek. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/Ekjos/acne-genser)
bUXdhqF_Bt4_8IbvWAIvMCdLvrQxJgFmPtG2VsySZ3d-G6_-4d9-Q3a-Xwy_M50sA3G6N8hDv7kbschINfuYi0QvgSvzaf-xjv5ApUBWqPiJJPJeIixBl93HNlaWZ3g94Cgv6UKu4vbx8hRkXA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Kód: PBI

Ponožkové ihlice brezové Basix Birch 2 - 25mm

Tieto ihlice sú vyrobené z brezového dreva. Sú ľahučké, príjemne sa držia, nie sú chladné ako bežné kovové ihlice. Vlna po nich nekĺže úplneľahučko ako po kovových, čo je výhodou hlavne pre začiatočníkov. Očká budú lepšie držať na mieste a očká sa vám nerozutekajú.  Dĺžka ihlíc: 20cm. 

Cena 4,80 €
Viac
Skladom

Kód: 859.0053

Značka: Lang Yarns

Ponožková vlna Mille Colori S&L luxe 100g 400m

Zloženie: 73% vlna, 25% polyamid, 2% polyester - metalické vlákno Hmotnosť: 100g Návin: 400m Ihlice/Háčik: 2,5mm - 3,5mm Skúška očiek: 28 očiek x 40 riadkov Hrúbka priadze: Sock Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN. Kombinujte s jednofarebnou JAWOLL.  Z jedného klbka upletiete 3 kusy dámskej ponožky veľkosti cca 38. :)  Video...

Cena 11,90 €
Viac
Produkt je dostupný s inými možnosťami

Kód: s rúčkou

Odžmolkovač Gleener

V dvoch rôznych veľkostiach. 3 rôzne nástavce pre dokonalé odžmolkovanie: 1 - ideálne na hrubé tkaniny ako sú hrubé vlneneé svetre, vyrobené zo syntetiky, alebo ich zmesi,  2 - na stredne hrubé tkaniny ako kašmír, merino, prípadne na flís, 3 - zrevitalizuje vaše letné obelčenie, tričká, hodvábne zmesi a ultra delikátne oblečenie.  Kefa na žmolky - na...

Cena 19,90 €
Viac
Skladom

Kód: 23 krikľavo zelená s ružovou

Značka: PaulinaZ - ručne farbená vlna

Ručne farbená vlna S ľanom 100g 400m

Zloženie: 50% baby alpaka, 25% ľan, 25% hodváb Hmotnosť: 100g Návin: 400m Ihlice/háčik 3mm Hrúbka priadze: Sock / Fingering Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN. Dámsky svetrík M: 300g Na šatku vám postačí jedno, maximálne dve pradená.  Čo si z tejto vlny môžete upliesť. Inšpirujte sa hotovými výrobkami na Ravelry. Uistite sa,...

Cena 19,20 €
Viac
Produkt je dostupný s inými možnosťami

Kód: 11 červená

Značka: Rosarios4

Hodvábna priadza na pletenie Madragoa

Zloženie: 100% buretový recyklovaný hodváb Hmotnosť: 50g Návin: 200m Ihlice/háčik: 2,5mm - 3,5mm Skúška očiek: 28 - 32 očiek na 10cm Hrúbka praidze: Sock / Fingering Inšpirujte sa hotovými výrobkami na Ravelry. Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN.

Cena 6,60 €
Viac
Skladom

Customer Reviews

Based on 2 reviews
100%
(2)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
A
Andrea Vindt

dakujem

E
Ema O.
Spoĺahlivo, rýchlo dodané, veľká spokojnosť...

Spoĺahlivo, rýchlo dodané, veľká spokojnosť...